levensCoaching • coaching met therapie op maat!

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 11:34


Waarom de kwaliteit van jouw leven er toe doet.

Laat ik beginnen met uitleggen wat 'levenskwaliteit' wezenlijk inhoud. Hoe ervaar jij jouw leven? Ben je tevreden als je kijkt naar je sociaal functioneren of je lichamelijke en psychische gezondheid? Haal je voldoening uit je thuissituatie, je werk, je relaties? 

 

Wanneer je dit alles een cijfer kan geven, waarbij 1 zeer ontevreden en 10 zeer tevreden is, wat zou dat cijfer dan zijn? En waar valt de meeste winst te behalen? Daar zou je de kwaliteit van jouw leven mee op kunnen krikken.

 

Waarom levenskwaliteit belangrijk is? Omdat het één van de weinige dingen is die er op lange termijn wezenlijk toe doet. Voor zover mijn geloof en wetenschappelijke kennis reikt is dit leven, het enige leven wat je krijgt. 

 

De kwaliteit van jouw leven wordt voor een groot deel bepaald door je kwaliteit van denken, je emoties juist onderschrijven en uiteindelijk dus doen. 

 

Hoe jij jouw levenskwaliteit verbetert, lees je hier.Nu je hier toch bent ... Wist je dat Red Bull je géén vleugels geeft?

 

Iets wat logisch voor jou is, is makkelijker aan te leren dan iets wat niet logisch is of iets wat je simpelweg niet begrijpt. Misschien zag je het nut nog niet? Een voorbeeld van een logische gewoonte is: doortrekken, ná dat je klaar bent op het toilet in plaats van andersom. 

 

Het koste mij een half jaar. In de 15 jaar dat ik mijn rijbewijs heb, droeg ik mijn gordel onder mijn arm. Dat zat gewoonweg lekkerder. BS. Totdat ik een bericht las over de impact en het dodelijk gevolg hiervan. Het was een wezenlijk verschil, de gordel dragen zoals ik dat deed of de gordel dragen zoals dat hoort. 

 

Eerlijk, ik heb er nooit eerder bij stilgestaan. Ik dacht altijd: ''beter dan géén gordel dragen.'' En hoewel die statement prima kan kloppen, werd ik even kort bewust van de logica en het logisch gevolg. Ik begon mijn gordel normaal om te doen, dat lukte niet vaak. Elke keer als ik er bewust van werd, verschoof ik 'm weer van onder mijn arm naar boven mijn arm. Opnieuw en opnieuw. Dag in, dag uit. Net zo lang totdat ik op een gegeven moment bij díé beweging misgreep. Ik kan mij mijn eigen woorden en vooral de emotie in dat moment goed herinneren: ''YES, het zit er ein-de-lijk in!'' 

 

Van nature hebben wij dus voldoende draagvlak om rationele gewoonten aan te leren en rationeel te leren denken. Alleen het identificeren van irrationele gedachten is nog geen gewoonte die je hebt aangemerkt als iets wat onlogisch is. Laat míj het je leren, zodat ook jij rust hebt!

 

Het koste mij een half jaar, hè. 

 

Stel je eens die nare situatie van laatst voor. Misschien dacht je wel: ''dit komt nóóit goed!'' Ik kan mij voorstellen dat je je bij deze gedachte anders voelt, dan dat je denkt: ''het is niet het einde van de wereld.''

 

Begrijp mij niet verkeerd; met simpelweg omdenken of positief denken gaat 't 'm vaak niet duurzaam worden, maar het is een goed begin! Gedragstherapie of training helpt je bij het doorbreken van oude gewoontes en het aanleren van nieuwe. Zoals ik al zei, leer het onlogische loslaten en het logische vasthouden.

 

levensCoaching met therapie op maat gaat je duurzaam op weg helpen!

 

 

Ik begeleid je op een wijze die het beste bij jou en jouw situatie past. Zodat je verder kunt, op een manier dat het wèl werkt. Weet je het even niet meer? Ik kan mij voorstellen dat je mij zou willen spreken over jouw specifieke kwestie.

 

Check de website voor meer informatie over mijn diensten en neem contact op voor een gratis en vrijblijvend telefonisch adviesconsultReserveer direct een gratis kennismakingsgesprek: via zoom, bij mij in de praktijk of op een andere gewenste locatie.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.