Kinderbegeleiding  •  Momenteel geen wachtlijst!


Een luisterend oor,

wanneer het lijkt alsof niemand jouw kind meer kan helpen.


uwCONFLICT.NL geeft ook jongvolwassenen kinderen weer een stem die gehoord mag worden. Een doel om wakker te worden, naar school te gaan en met vrienden te zijn.
De begeleiding is voor adolescenten die, te midden van de chaos, proberen te navigeren tussen vasthouden en loslaten. Het begeleidingstraject leert je te beslissen vanuit het eigen vertrouwen en te vertrouwen op de eigen beslissing. Want kleintjes worden groot en loskomen is voor hen soms moeilijker, dan voor volwassenen.

 

Te oud om vast te houden en te jong om los te laten. Moeilijk. Machteloos. Onzeker. Onbegrepen. Geen stem.
Geen stem en toch, een precieze definitie van een jongvolwassenen die volwassen aan het worden is. Een decennium-proces waarin de meeste door vallen en opstaan navigeert.

 

 

Te oud om vast te houden
te jong om los te laten:

welkom in de pubertijd

 

 

Dat 12 tot 16 jarige weinig meer aannemen van ouders of docenten, is niet abnormaal. Dit is de tijd dat ze los aan het komen zijn en op onderzoek uitgaan.

 

Juist Jongvolwassen kinderen voelen zich onbegrepen, niet gehoord of gezien. Ze kunnen zich machteloos voelen en hebben behoefde aan autonomie (controle). Ze willen erbij horen, maar voelen zich er niet bij horen en dat maakt ze eenzaam en alleen in de navigatie naar volwassenheid. Ze kunnen zichzelf de schuld geven voor de sociale teruggetrokkenheid. In een wereld waar onverwachte veranderingen boventoon voeren, weten ze niet meer waar ze aan toe zijn of wat hen te doen staat. Ze varen, als de meest flexibele onder ons, door alle negatieve cognitieve domeinen heen: Lage zelfwaardering - machteloosheid - schuld - onveiligheid/niet weten waar je aan toe bent. In de hoop zonder kleerscheuren aan te komen op de eindbestemming. En soms lijkt het uitzichtloos. En niemand die dat lijkt te begrijpen.

 

We begrijpen het wel, hoor. We weten nog wel hoe het was. Wij begrijpen héél goed, dat je niet kan leren lopen als je continu gedragen wordt. Ook wij volwassenen moeten nog steeds leren. Je bent niet alleen. Laat mij je begeleiden hierin, zonder het van je over te nemen.



Waarmee kan ik je helpen:

 

〥 Sombere, lege of eenzame gevoelens

〥 Verbindingsproblematiek (isolatie)

〥 (school) Stress en stressreductie

〥 Angstgevoelens en paniek

〥 Emotie regulatie problemen

〥 Onzekerheid, laag zelfbeeld, zelfvertrouwen

〥 Negatieve denkpatronen

〥 Piekergedrag

〥 Sociale vaardigheden

〥 Innerlijke rust en veerkracht

〥 Structuur en motivatie

 

Ik behandel niet-medicamenteus. Ik behandel geen mensen waarbij middelenverslaving op de voorgrond staat.

Ik ben CAT- en AGB-geregistreerd, niet BIG- of SKJ-geregistreerd.



Start de kinderbegeleiding met een gratis sessie:

Elk nieuw traject voor adolescentie begeleiding begint met een kosteloze eerste ontmoeting.
Tijdens deze gratis eerste sessie verken je of er een klik is en bepalen jij of ik de geschikte kinderbegeleider ben.

 

Wanneer jij besluit om samen met mij aan de slag te gaan, maak ik voornamelijk gebruik van het zogenoemde 'pretpakket'. Dit pretpakket omvat kort gezegd de alledaagse levensgebieden die energie kunnen geven en nemen, zoals o.a.: school, vrienden/verbinding, hobby's, emotieregulatie, thuissituatie etc. Het pretpakket is een meet- instrument: wat gaat goed en waar valt nog winst te behalen? Verbanden worden consistent zichtbaar gemaakt en vormt het draagvlak van de algemene begeleiding.

 

Naast een luisterend oor, iemand die jou echt ziet en hoort, wordt er ook gewerkt aan de verbinding tot elkaar. Immers, een goede alliantie tussen begeleider en kind, is bepalend voor de uitkomst. Gedurende de sessies krijg je effectieve feedback en praktische tools, die aansluiten bij jouw begeleidingsvraag.  Dit biedt niet alleen waardevol inzicht, maar bevordert ook de algemene ontwikkeling en welzijn. Je krijgt van mij thuiswerk opdrachten mee, passend en aansluitend op je vraagstuk. Deze thuiswerkopdrachten worden volledig wetenschappelijk ondersteund. Het humanistisch-, cognitieve-, en gedragsperspectief voert basis voor de begeleidingsvorm. 

 

Als SR. registertherapeut zet ik mij in voor jongvolwassenen kinderen op een ondersteunende manier. De sessies zijn begeleidend van aard, er is geen sprake van medisch-therapeutische handelingen en er kan geen gebruik worden gemaakt van de Jeugdwet of zorgvergoedingen. 

Er bestaat een wettelijke meldplicht aangaande werken met kinderen onder de 16 jaar.
Gesprekken zijn vertrouwelijk. Inhoudelijke informatie wordt alleen gedeeld,
wanneer de minderjarige hier toestemming voor geeft of wanneer de veiligheid van de minderjarige in het geding is. 

 

Het tarief wat ik hanteer vindt je hier.


⇨ Bel voor een vrijblijvend adviesconsult en boek direct je gratis eerste gesprek ⇦