Coachen met RET • Rationeel Emotieve Therapie

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 11:34


Hoe jij jouw levenskwaliteit kan verbeteren?

In deze blog geef je wat tips over het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven. En dus de kwaliteit van het leven van je dierbaren. Je partner, je kind of andere gezin- en familieleden. Het verbeteren van jouw levenskwaliteit heeft zelfs impact op je vrienden, collega's en werkgever. Je gaat er meer zin in hebben, je energielevel kan omhoog gaan, je kan lekkerder in je vel gaan zitten. Omdat je content bent met de invulling van jouw leven. Meer voordelen nodig? Of direct even naar de 'nadelen'?

 

Op lange termijn kan ik mij zo geen nadelen bedenken. Op korte termijn, wil je hiermee aan de slag gaan, kun je rekening houden met de onderstaande investeringen:


→ weerstand
→ hard werken
→ vallen en vooral opstaan
→ mensen die wegvallen tijdens jouw proces
→ energie, tijd en geld

 

Lees hier wat levenskwaliteit is en waarom het zo belangrijk is. Scroll naar beneden om erachter te komen hoe jij jouw levenskwaliteit kan verbeteren.Wat is de eerste stap ter verbetering van jouw levenskwaliteit?

 

Kijk even goed in de spiegel en reflecteer op jouw leven. Hoe ervaar je het leven lichamelijk? Psychisch? Wat voor overwogen oordeel kun je trekken over je sociaal functioneren, je functioneren binnen het gezin of de familie? Op het werk? Welk cijfer geef je elk onderdeel en welk aspect zou je als eerst willen verbeteren? Wáár valt de meeste winst te behalen?

 

Juist, je mindset. De kwaliteit van je denken bepaalt niet alleen voor het grootste gedeelte van de kwaliteit van jouw leven, maar het bepaalt ook 99,9% welke emoties je ervaart. Die emoties en gevoelens die door je lichaam gieren hebben een plek nodig. Ze dienen als eerst juist onderschreven en doorleefd te worden. Het is belangrijk dat je emoties en gevoelens erkend, gerespecteerd en op waarde geschat worden. In de eerste instantie door jezelf. Zo kun je je doen, je gedrag verantwoorden. Voor jezelf. 

 

Je kunt gemakkelijk leren omgaan met piekergedrag, niet helpende en belemmerende denkwijzen, negativiteit of zelfdiskwalificatie. Bespreek jouw probleem met een professional, zoals ikzelf. Bijna elke professionele psychosociaal gezondheidsspecialist doet de eerste sessie gratis. Dit kan een intakegesprek, kennismakingsgesprek of gratis inzichtsessie zijn. Laat mij je vertellen hoe ik je zou kunnen helpen en lees verder.

 


Dit is hoe coachen met psychotherapie jouw kwaliteit van leven verbetert ↴

 

Rationeel Emotieve gedrags- Therapie (CGT RET) is één van de oudste vormen van cognitieve gedragstherapie die ik inzet voor vraagstukken op middelmatig of complex niveau. 

 

Veelvoorkomende gedachten die stress veroorzaken zijn bijvoorbeeld:

 

↱ (perfectionisme) er mag niets fout gaan, want dan faal ik 

↱ (pleasen) ik wil het voor iedereen goed doen

↱ (pleasen) ik wil door iedereen aardig gevonden worden

↱ (moralisme) ieder ander geeft mij stress

↱ (bevoorrecht) graag álles zonder tegenslag

↱ (negatief denken) het lukt nooit, dat gaat mis!

↱ (gefrustreerd) véél te moeilijk, ik begin 'r niet aan

 

Hetgeen wat de bovenstaande gedachten in gemeenschap hebben, is dat ze allemaal irrationeel zijn. Say what? Ja! Door dit soort irrationele gedachten kun je behoorlijk vastlopen en krijg je weinig meer gedaan. Deze psychotherapie, die ik tijdens sessies toepas wordt veel ingezet bij:

 

↱ relatietherapie

↱ levensCoaching - levensTherapie

↱ gezinstherapie - hechtingproblematiek

↱ verslavingstherapie

↱ therapie bij stress of een burn-out 

↱ therapie bij een depressie of stressstoornis

↱ therapie bij vrees, angst en fobie

↱ therapie bij paniek- aanvallen

↱ therapie bij rouw en verlies

↱ therapie bij traumaverwerking - PTSS

 

   

  Ik begeleid je op een wijze die het beste bij jou en jouw situatie past. Zodat je verder kunt, op een manier dat het wèl werkt.  Weet je het even niet meer? Ik kan mij voorstellen dat je mij zou willen spreken over jouw specifieke kwestie.

   

  Check de website voor meer informatie over mijn diensten en neem contact op voor een gratis en vrijblijvend telefonisch adviesconsultReserveer direct een gratis kennismakingsgesprek: via zoom, bij mij in de praktijk of op een andere gewenste locatie.


  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.