Ben je (weer) toe aan vakantie? Waarom te vaak willen ontsnappen een rode vlag is!

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 14:48


Een rode vlag: te vaak willen ontsnappen aan je dagelijkse sleur.

Bijna iedereen is wel eens toe aan vakantie, vaak zelfs net na het terugkomen hiervan. Soms is hier niets mis mee, andere keren wel. Want wat is de reden dat je (weer) toe bent aan vakantie? Denk daar maar eens goed over na...

 

Persoonlijk heb ik weinig met 'op vakantie gaan'. Voor mij wegen de nadelen absoluut niet op tegen de voordelen. Het vakantieadres is zelden mooier of beter geregeld dan thuis, het brengt een hoop extra planning en organisatie met zich mee en er ligt (hoe goed ik het ook regel) bijna altijd achterstallig werk bij thuiskomst. 

 

Ik geniet oprecht van de inrichting van mijn leven. Er is volop sleur en ruimte voor onregelmatigheden. Ik heb voldoende tijd voor mijzelf, voor mijn gezin, voor mijn vrienden en mijn werk. Een harmonieuze balans die voor mij heel goed werkt.

 

De invulling van mijn leven vereist niet persé een vakantie, om bijvoorbeeld bij te moeten tanken.Me-time 'nemen' pas wanneer dat écht nodig is. Is hetzelfde als alleen vitamine C. slikken wanneer je doodziek bent. 

Niets mis met op vakantie willen gaan! Check alleen even goed waarom jij dat zo nodig hebt, die vakantie. Ben je content en tevreden over de invulling van jouw leven? Of zijn er punten die je graag anders ziet? Aan welke knoppen zou je kunnen draaien voor een betere balans tussen je werk- en je privéleven? Tussen de uitjes met je vrienden en de date-nights met je geliefde. Zie je de kinderen genoeg? Of misschien tè veel ;) .

 

Bij onvreden, zou ik zeggen: doe er wat aan. Probeer te ontdekken waar jij van oplaadt en waar je absoluut niet van oplaadt en juist leeg loopt. Kies voor jezelf en je zult merken dat de mensen om je heen hier ook profijt van zullen hebben. 

 

Hoe dan? Lees dat hier.

 

Mijn naam is Daphne. Ik faciliteer mediation en coaching met psychotherapie en/of hypnose therapie. Mediator, rationeel emotieve therapeut en psychosociaal gezondheidsspecialist. Ik richt mij op middelmatige tot complexe problematieken binnen relaties en/of de relatie met jezelf. 

 

Kun jij mijn expertise gebruiken? Boek een vrijblijvend adviesconsult of een gratis kennismakingsgesprek

 

Happy you, happy they!


Even iets anders: wat zit er in jouw potje met selflove 

 

Voorjaarsvakantie. Het woord  voorjaar  greep even kort mijn aandacht, ik merk dat ik bij word. 

 

Goed, de meeste mensen genieten nu van de vakantie, mét of zonder kinderen. Mijn kinderen (echtgenoot en peuter) zijn voor het eerst samen op skivakantie en ik blijf thuis. Niet alleen, omdat ik niet ski.

 

Eerlijk kan ik mij niet eerder een week herinneren dat ik alleen thuis was, zonder mijn mannen. En ik ga een potje hard schoonmaken, euh genieten. Eerst schoonmaken en dan een héle week genieten van het feit dat alles schoon is. Ik pak echt uit! De bank staat al in de leerverf en de tafels in de wax. Ik heb 7 hele dagen, hè! Wie is er nu niet vrolijker na het schoonmaken, dan ervoor? 

 

Lekker boeiend, denk je vast. Voor mij wel. Deze week ga ik alleen maar dingen doen waar ik vrolijk van word en waar ik energie uit haal. Self love, self care, waar is dat potje? Wat doe jij om op te laden en bij te komen?

 

Netwerk; een fijn weekend, goede vakantie en vergeet niet te genieten! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.