Dit heb jij nodig: jouw lichamelijke en mentale klachten in beeld. (TIP)

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 13:29


Jij begrijpt er he-le-maal niets van...

Ik wel; onbegrepen vermoeidheid, onverklaarbare hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen, maximale of juist minimale eetlust... Een kleine greep uit rode vlaggen. Het geschreeuw van jouw lichaam, omdat je het fluisteren niet hoorde.

 

Laten we stellen dat het bijna nooit te laat is om hulp in te schakelen. En dat het ook niet gek is om hulp te vragen. Niet persé, omdat je het wil. Maar, omdat het kan. En, omdat het nodig is. Hoog nodig! Het vergt moed en daadkracht om professionele hulp in te schakelen. 

 

Jij hebt een gezondheidsspecialist nodig die samen met jou, jouw lichamelijke en mentale klachten in beeld kan brengen. En verbanden kan leggen, om tot een concreet plan van aanpak te komen. Zodat je weer oprecht kunt gaan genieten van al het moois in jouw leven!

 

Open je ogen, het staat recht voor je... 

 

Omdat het kan! Wat is levenskwaliteit jou waard?Waarom jouw werkgever, PGB of UWV je mediation of coaching met psychotherapie vergoedt.

 

De meeste werkgevers vergoeden de kosten van jouw begeleider. Coaching met psychotherapie is één van de meest persoonlijke en doelgerichte 'opleiding' - leerprocessen die je kunt inzetten; een probaat hulpmiddel bij het verkrijgen van meer grip op jouw (werk)leven en het behalen van persoonlijke doelen, privé- en werkgerelateerd. Dit laatste gaat vaak hand in hand. Denk aan burn-out preventie, langdurige en consequent ziekteverzuim of een re-integratietraject. 

 

Check de opties om de kosten van je life coach vergoed te krijgen; via het werk, PGB of UWV. Oh, en check gelijk even hoe deze kosten aftrekbaar zijn, particulier en zakelijk. Scroll naar beneden. 8 opties om life- coaching of mediation met psychotherapie vergoed te krijgen!

 

✓ Check de bedrijfs- C.A.O. 

Werkgevers zien het belang in van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Grote kans dat in jouw CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is ieder jaar voor jou of jouw team en kan na overleg besteed worden aan 1:1 coaching (eventueel met psychotherapie).

✓ Check de mogelijkheden bij HR of de P&O afdeling

Deze afdeling(en) beschikken vaak wel over een ontwikkel- of opleidingsbudget dat o.a. besteed kan worden aan coaching met psychotherapie. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven. 

 

✓ Stel je vraag aan je leidinggevende of de directeur

Soms gaat HR niet over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling, maar je leidinggevende of de directeur waarschijnlijk wel. Ook in dit geval kun je gerust eerst een gratis intake gesprek plannen met een coach of therapeut, zodat hij/zij jou kan helpen met een offerte voorstel.

 

✓ Stel je hulpvraag bij de Arbodienst

Ga een gesprek aan met de Arbodienst die gebonden is aan het bedrijf waarvoor je werkt. Een bedrijf werkt na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken aangaande burn-out preventie, langdurig en/of consequente ziekteverzuim of een re-integratietraject.

 

 

★ ★ ★ ★ ★    TIPS    ★ ★ ★ ★ ★

 

 

✓ Coaching is aftrekbaar voor ZZP'ers en ondernemers

Als ondernemer of  ZZP’er kun je coaching met psychotherapie aftrekken. Voor ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de inkomsten- en omzetbelasting en zijn ze terug te vorderen bij de Belastingdienst. Laat dit checken door je accountant! 

 

✓ Coaching is aftrekbaar voor particuliere (studie)kosten

Overweeg je privé om een coaching traject in te gaan? Check aftrekbare particuliere (studie)kosten bij je belastingaangifte of laat je accountant het voor je bekijken.

✓ Check bij het PGB (persoonsgebonden budget) of het UWV 

Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Het UWV reserveert vaak een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

 

✓ Check bij je zorgverzekeraar hoe jij aanvullend verzekerd bent 

Ben je aanvullend verzekerd? Voor coaching met psychotherapie of een vorm van complementaire zorg, grote kans dat je coaching of therapie gewoonweg vergoed krijgt. Let wel, je levert je eigen risico in.

 

 

Enne... mocht jouw werkgever, om welke reden dan ook, niet willen bijdragen aan de kosten; vraag 'm dan of hij het kan voorschieten en het bedrag EXCLUSIEF BTW in termijnen van je salaris kan inhouden.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.