Opties om de kosten van je coaching met psychotherapie vergoed te krijgen!

Gepubliceerd op 13 juni 2023 om 21:05


Werkgevers investeren graag in werknemers!

En dat is mooi, want een coaching traject kost een hoop geld. Nog steeds blijkt dat een grote reden voor cliënten om niet te beginnen aan een traject of vroegtijdig te stoppen. En dat, terwijl geestelijke gezondheid bij navraag, op één staat.

 

87,7% van de werkgevers kiezen ervoor om coaching met psychotherapie volledig te sponsoren. Immers hebben zij budget gereserveerd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. 1:1 coaching met CGT RET of hypnose therapie is een doelgericht en effectief leerproces wat positief bijdraagt aan o.a.:

 

motivatie, bereidheid, frustratietolerantie, (werk)stress en burn-out preventie, effectiviteit, doel- en oplossingsgerichtheid, stress- en ziekteverzuim reductie, positief denken - positieve houding en constructieve communicatieve vaardigheden.8 tips om coaching met psychotherapie vergoed te krijgen!

✓ Check de bedrijfs- C.A.O. 

Werkgevers zien het belang in van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Grote kans dat in jouw CAO een ontwikkel- of opleidingsbudget is opgenomen. Dit bedrag is ieder jaar voor jou of jouw team en kan na overleg besteed worden aan 1:1 coaching (eventueel met psychotherapie).

✓ Check de mogelijkheden bij HR of de P&O afdeling

Deze afdeling(en) beschikken vaak wel over een ontwikkel- of opleidingsbudget dat o.a. besteed kan worden aan coaching met psychotherapie. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven. 

 

✓ Stel je vraag aan je leidinggevende of de directeur

Soms gaat HR niet over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling, maar je leidinggevende of de directeur waarschijnlijk wel. Ook in dit geval kun je gerust eerst een gratis intake gesprek plannen met een coach of therapeut, zodat hij/zij jou kan helpen met een offerte voorstel.

 

✓ Stel je hulpvraag bij de Arbodienst

Ga een gesprek aan met de Arbodienst die gebonden is aan het bedrijf waarvoor je werkt. Een bedrijf werkt na overleg met de bedrijfsarts vaak graag mee. Zeker als het gaat om zaken aangaande burn-out preventie, langdurig en/of consequente ziekteverzuim of een re-integratietraject.

 

★ ★ ★ ★ ★    TIPS    ★ ★ ★ ★ ★

 

✓ Coaching is aftrekbaar voor ZZP'ers en ondernemers

Als ondernemer of  ZZP’er kun je coaching met psychotherapie aftrekken. Voor ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de inkomsten- en omzetbelasting en zijn ze terug te vorderen bij de Belastingdienst. Laat dit checken door je accountant! 

 

✓ Coaching is aftrekbaar voor particuliere (studie)kosten

Overweeg je privé om een coaching traject in te gaan? Check aftrekbare particuliere (studie)kosten bij je belastingaangifte of laat je accountant het voor je bekijken.

✓ Check bij het PGB (persoonsgebonden budget) of het UWV 

Leef je op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kun je de kosten, onder bepaalde voorwaarden vergoed krijgen via het PGB. Ben je op dit moment werkeloos en ontvang je een uitkering? Het UWV reserveert vaak een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

 

✓ Check bij je zorgverzekeraar hoe jij aanvullend verzekerd bent 

Ben je aanvullend verzekerd? Voor coaching met psychotherapie of een vorm van complementaire zorg, grote kans dat je coaching of therapie gewoonweg vergoed krijgt. Let wel, je levert je eigen risico in.

 

 

Enne... mocht jouw werkgever, om welke reden dan ook, niet willen bijdragen aan de kosten; vraag 'm dan of hij het kan voorschieten en het bedrag EXCLUSIEF BTW in termijnen van je salaris kan inhouden.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.