Herstelbemiddeling • voor benadeelde (van) (en) mensen met een verslaving.

Gepubliceerd op 26 april 2023 om 15:23


... maakt meer kapot dan je lief is!

Naasten van mensen met een verslaving zijn vaak ook slachtoffers van het verslavingsgedrag. Denk hierbij aan kinderen of partners die slachtoffer kunnen worden van (huiselijk) geweld door bijvoorbeeld alcoholmisbruik of middelenmisbruik. Ook verkeersslachtoffers zijn onlosmakelijk verbonden met de dader.

 

Het kan lastig zijn om deel te nemen aan herstelbemiddeling, want wat zouden daar de voordelen van zijn? Herstelbemiddeling kan een eerste stap zijn in het herstelproces. Slachtoffers en daders losmaken van elkaar en hetgeen (aan)gedaan is, blijkt een belangrijke stap. 'Zijn' en 'doen' worden uitklaar gehaald. Meer invulling en begrip zorgt voor minder angst of frustratie en zelfs opluchting. 

 

Na de bemiddeling kunnen jullie afzonderlijk verder in het herstelproces. Je vragen zijn beantwoord en waarschijnlijk kunnen jullie beide nu aanvaarden, opdat gedane zaken geen keer nemen.


Ik praat over slachtoffers van mensen met een verslaving, maar herstelbemiddeling kan ingezet worden voor elke dynamiek slachtoffer - dader.

 

En hoe werkt dat dan? Wanneer één van de partijen de herstelbemiddelaar benaderd, zal er contact gezocht worden met de andere partij. Wanneer deze instemt met de herstelbemiddeling zal er per situatie gekeken worden naar de voorkeur van contact: middels schrijven, video bellen of face to face. 
Dit alles zal onder discrete en secure begeleiding komen van de herstelbemiddelaar. Een herstelbemiddelaar dient enkel ter waarborging van een veilig, neutraal, respectvol en vertrouwelijk bemiddelingsproces. De weg naar herstel!Krijg hulp bij je gedragsverslaving: Gokken • Gamen • Amersfoort:

Omdat de werking van een gedragsverslaving (en de betrokkenheid van de hersenen) nog niet erg lang bekend is, zijn sommige gedragsverslavingen nog niet erkend als een stoornis. Hierdoor val jij met je gedragsverslaving tussen wal en schip! 

JA, IK WIL HULP!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.