Kosteloos ontmoeten: psychotherapie zonder wachttijd!

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 11:47

Wanneer mensen bij mij op de bank ploffen, hebben ze vaak al best een tijd lopen struggelen.

Zo worstelen ze o.a. met onderdrukte (werk)stress, relationele- of innerlijke conflicten en andere klachten: ze voelen zich letterlijk bored- of burned out. Moe, gevoelig voor prikkels, minder interesse en plezier.

Meestal is er meer aan de hand… Om vlot tot de kern te komen analyseer ik van buiten naar binnen en werk ik van binnen naar buiten.

Problematiek die in direct verband staat met het verleden vormt de indicatie van EMDR: een kortdurende eerste-keuze-behandeling die effectief en duurzaam is. Het is bijna nooit de situatie zelf en bijna altijd de kijk op de situatie die het emotioneel leed veroorzaakt.

Hiernaast legt mijn aanpak de focus op het eigen aandeel en de eigen verantwoordelijkheid. Door middel van inzichtgesprekken en psycho-educatie help ik mensen met het vergroten van het zelfinzicht.

Gedachten en emoties reguleren blijkt in de praktijk een behoorlijk thema te zijn. Het zijn de ondergewaardeerde gedachten en emoties die problemen veroorzaken: immers kunnen we enkel gedachten en emoties reguleren die toegestaan zijn.
Hetzelfde geldt voor ‘acceptatie’ of ‘loslaten’. Alleen zaken die je vasthoudt kun je loslaten. En ‘vasthouden’ staat niet gelijk aan ‘er tegen vechten’ of een andere vorm van weerstand.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een integraal onderdeel in het bovenstaande.

Door middel van Rationeel Emotieve gedragstherapie (REGT) zorgen we ervoor dat gedachten in lijn zijn met de realiteit, waardoor de emotionele ruis verdwijnt. Met deze vorm van Cognitieve gedragstherapie (CGT) zijn veranderingen in de denkwijze merkbaar b

Gedachten zijn de grondleggers voor emotie en gedrag.


Door middel van Rationeel Emotieve gedragstherapie (REGT) zorgen we ervoor dat gedachten in lijn zijn met de realiteit, waardoor de emotionele ruis verdwijnt. Met deze vorm van Cognitieve gedragstherapie (CGT) zijn veranderingen in de denkwijze merkbaar binnen enkele weken. Gedragsveranderingen vinden doorgaans binnen één maand plaats en na drie maanden integreert dit vaak in het dagelijks leven.

Vlot kunnen inspelen op psychische klachten is tegenwoordig een uitzondering, daar waar de wachtlijsten eindeloos zijn. Toch is het essentieel, om verergering en langdurig uitval te voorkomen. Door o.a. mijn kortdurende trajecten hanteer ik geen wachtlijst en neem ik nieuwe cliënten aan. Bel of mail voor een gratis intakegesprek.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.