Mediation • 81,8% kans op een goede uitkomst!

Gepubliceerd op 26 april 2023 om 21:29


Probeer het bij te leggen!

Geloof mij, onuitgesproken zaken tussen jou en een ander geeft je onnodig stress. Jullie worden er niet gelukkiger van, het blijft impact hebben. Hoe fijn zou het zijn als jullie samen nog even om de tafel kunnen? Hoe zou de ideale oplossing eruit zien? Zou je minder stress ervaren als er over gesproken kon worden? Is praten in een sfeer van wederzijds respect iets wat zou kunnen helpen? 

Soms laat je het er maar bij. Maar na een tijdje is de rust ietwat wedergekeerd en denk je er nog eens over na. Nu, in een wat rustiger setting en mindset. Zou dit het moment zijn om het allemaal nog eens te bespreken? 

Ik weet het, ik weet het! Je wil jezelf niet meer in zo'n situatie brengen. In elk geval, door mediation te opperen, toon je respect naar jezelf en de ander. Een helpend begin. En om jullie veiligheid te waarborgen kom je nu met 'zwaar geschut': de mediator. 

Niet zo zwaar overigens. Een mediator is neutraal. De mediator begeleidt het hersteltraject, de weg naar een conflictoplossing of enkel het praatje wat jij met de ander hebt en visa versa. 




Oud zeer in de familiesfeer ↴

 

In een omgeving waar wantrouwen en spanning de overhand lijken te hebben, worden bepaalde onderwerpen gewoonweg doodgezwegen. Niet alleen het conflict zelf, maar ook alles wat tot het conflict geleid heeft en ook alles wat het conflict teweeg heeft gebracht. 'Goede' en 'slechte' dingen.

 

Niets heeft zóveel ongeschreven regels als een relatie, in welke dynamiek dan ook. Het is dan ook begrijpelijk dat er bijkomende schade is, iets wat je op voorhand misschien wel helemaal niet bedacht had: het gezichtsverlies door de negatieve acties en uitlatingen van een ander, relatieverlies door loyaliteitsconflicten, de buitensluiting (van vertrouwen) of de letterlijke afstoting en ontbinding (niet meer welkom zijn bij familieleden). Je kunt onterecht support, liefde en geloofwaardigheid verliezen. En als er sprake is van een bepaalde machtsverhouding kun je zelfs je financiële zekerheid verliezen. Vergeven? Ik begrijp dat dat lastig is, en toch doe je het niet voor de ander. 

 

Er is een grote kans dat relatie-mediation jullie weer in redelijke verbinding krijgt en dat jullie verder kunnen op een manier die vele malen beter is dan nu. Kan het niet áltijd beter?

 

De grenzen die in het verleden overschreden zijn, zullen onderwerp worden in een relatie-mediation. Het 'rechtzetten' van scheve overtuigingen is misschien één van de eerste stappen naar herstel. Misschien een welgemeend excuus? Er is veel ruimte voor de emotionele kant van de kwestie, dan wel rouw om het leven wat jullie verloren hebben. Want het zal niet meer hetzelfde zijn, de nieuwe situatie vereist acceptatie. Maar hoe kunnen jullie het samen zó inrichten, dat 'het' wél werkt. Een professionele begeleider heeft diverse tips en tricks, dan wel methoden om jullie op weg te helpen. Jullie kunnen samen verder, op een manier die beter is dan nu!

 

Er is alleen één 'probleem'. Wíé gaat de eerste stap zetten? Wíé kan erover heen stappen? En wat staat er nu (!) in de weg? 

 

Hoe ziet jouw ideale oplossing eruit? 



Een combinatie van mediation, psychotherapie en life coaching
kenmerkt mijn manier van werken ↴

 

Mijn naam is Daphne, ik ben MfN Mediator en RET Therapeut en RET Coach. Mijn specialisme is Rationeel Emotieve gedrags- Therapie en Rationeel Effectiviteits- Training. Deze cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. Een probaat hulpmiddel om de mediation en coaching goed op weg te helpen. Typerende onderwerpen waarbij mediation (met RET) bijna onmisbaar is, zijn:

 

➤ private conflicten of geschillen en onderhandelingen

➤ zakelijke conflicten of geschillen en onderhandelingen

➤ relatiekwesties, gezinsproblemen of familieruzies

➤ platonische relatieproblemen (buren etc.)

➤ exit- begeleiding of mediation

arbeidsconflicten of geschillen



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.