Relatie Mediation • training voor koppels • 'RET-JE-RELATIE'

Gepubliceerd op 20 juni 2023 om 12:46


Relatie- bemiddeling en begeleiding:

Noem het relatie-mediation, relatietherapie of relatie-coaching. Hoewel de technieken verschillen, blijft het doel onveranderd: gezamenlijk en individueel werken aan jullie huwelijk of relatie, zodat de invulling hiervan aan beide voldoening geeft: we willen de verbinding duurzaam 'herstellen' en bewaken.

 

En ik zeg het maar vast, dat is hard werken: minstens zo lang als dat de relatie standhoudt. Goed, dat wisten we al. Gedurende elke relatie doe je dat. Met tussendoor de nodige fock-ups, proberen we afspraken na te komen, rekening te houden met elkaar en de liefdestank te blijven vullen.

 

Willen jullie werken aan jullie huwelijksproblemen of relatie problematiek? Ga dan voor gezamenlijke mediation inclusief individuele coaching met (psycho)therapie. Behaal gezamenlijke en persoonlijke relatie-doelen. Begin met het spreken van de juiste liefdestaal. Werk aan je onvoorwaardelijke acceptatie en ga aan de slag met oud zeer.

 

Elke relatie is net als een tuintje, zelfs de relatie met jezelf. Zonder de juiste verzorging zal het langzaam, maar zeker vergaan.RET JE RELATIE en schakel een professional in!

 

De meest gebruikte term is 'relatietherapie'. De ervaring leert mij dat het veelal en vooral mediation is: gebruikmaken van de overeenkomstige belangen. Verenigbare en tegenstrijdige belangen uitonderhandelen. En laten we vooral niet op elke slak zout leggen, we gaan voor een haalbaar resultaat. De kennismaking en de eerste sessie doen we gezamenlijk, bij mij in de praktijk, via zoom of bij jullie thuis.

 

Hierna starten we met individuele sessies, om elkaar de ruimte te geven voor een eigen invulling van de relatie en jezelf. Bij gezamenlijke conflicten worden beide partijen individueel aan het werk gezet door middel van persoonlijke en passende doelen. Hiernaast gaan we aan de werk met individuele doelen, blokkades, onvoorwaardelijke acceptatie en onverwerkt oud zeer. Ik werk met CGT RET, een vorm van psychotherapie waarbij gedachten, gevoel en gedrag in rechtstreeks verband staan. Hiernaast ben ik in staat om hypnose therapie toe te passen, daar waar dat nodig is. 

 

De relatie mediator, relatietherapeut of relatie coach benaderen op verschillende manieren de relatie om tot het maximaal haalbare resultaat te komen; de verbinding duurzaam 'herstellen', met of zonder behoud van de liefdesrelatie. Stel je eens voor wat er zou kunnen gebeuren: wanneer je al die beschikbare hulpmiddelen inzet? Die van de relatie mediator, de relatietherapeut en de relatie coach? 

 

De combinatie van het bovenstaande maakt de begeleiding compleet, zuiver en ontzettend veelzijdig. 

 

Het is de bedoeling dat àlles op tafel wordt gelegd. Althans, alles wat relevant is voor het verbeteren van de relatie of het huwelijk. In een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect vertegenwoordig je vervolgens het standpunt van de ander. Say what? Why? Omdat dit rollenspel je forceert te begrijpen waar de ander vandaan komt, 2 vliegen in 1 klap, want jullie ondergaan het beide. Je leert direct dat het super simpel is om een andere, eventueel verklaarbare gedachte aan te nemen. Na een paar sessies zien jullie het causaal verband. 

 

Mijn manier van werken heeft kernmerken van relatie mediation, relatietherapie en relatie coaching. Met deze combo krijg je het allemaal, voor een relatief kleine investering. Jullie en ik zetten alle beschikbare tricks en tools in om de slagingskans te vergroten. 

 

Dus, blijven of gaan? Of blijven en ervóór gaan? Het haalbare resultaat? 

 

➤ hoger inlevingsvermogen (ondanks de verschillen)

➤ hoger frustratietolerantie

➤ grenzen herkennen, aangeven en bewaken (van elkaar)

➤ stressreductie

➤ meer intimiteit (verbondenheid)

➤ 'opgeruimd' oud zeer

➤ hoger acceptatievermogen

➤ rust en reinheid in de relatie

➤ hogere communicatievermogen, minder ruis

 

etcetera, etcetera, etcetera ...Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.