Relatietherapie bij uwCONFLICT.NL is niet voor watjes!



Relatietherapie: soms is het simpelweg tè laat!

Het beste wat je kunt doen bij relatieproblemen, is actie ondernemen!
Want al lang en breed voordat de knoop wezenlijk wordt doorgehakt, ben je al uitgecheckt. Emotioneel uitgeput blijf je hangen in een eindeloze cirkel van eenzaamheid en verdriet: Je voelt je niet gehoord, niet gezien en al helemaal niet begrepen.   

 

Het wordt stil in jou en het geluid van de stilte schreeuwt: ''verandering.''

 

Zo’n tijdsframe waarin iemand uitgecheckt is en de stap zet naar scheiden of een vriendschappelijke break-up, onderschrijft een volledig rouwproces. Zo’n rouwproces kan eindeloos duren, zeker wanneer ‘acceptatie’ zich laat onderdrukken.
De volledige relatie lijkt inmiddels he-le-maal te zijn uitgeput en er is nauwelijks energie over  voor verbinding en herstel: zit je dan!

 

En nu? Relatietherapie?

 

Des te langer jullie relationele problemen aanhouden, des te uitdagender het wordt om deze problemen aan te pakken en op te lossen. Niet onmogelijk, wel uitdagend.
De meest complexe casussen blijken van mensen die echt tè lang hebben gewacht om professionele hulp in te schakelen. Het zijn de koppels waarvan één of beide de eerste signalen volledig genegeerd hebben of niet serieus genoeg hebben genomen.

 

De relationele problemen zijn na lange tijd zó ontzettend diepgeworteld, verspreid en onoverzichtelijk dat er bijna geen beginnen aan is. En heel soms is het simpelweg tè laat.

 

Wanneer jouw partner praat over ‘relatietherapie’,
is actie ondernemen geen luxe!



Gaan – doen – aanpakken!
Want voor je het weet ben je je koffers aan het pakken.

 

Relatietherapie bij uwCONFLICT.NL is niet voor watjes. Het zorgpakket is allesbehalve laagdrempelig waarbij hetzelfde gezegd mag worden over het te behalen resultaat.


Psychosociale Relatietherapie: snel resultaat en effectieve aanpak ⤵

Ontdek de vernieuwde benadering van relatietherapie met verbazingwekkend snelle resultaten op korte termijn. Psychosociale relatietherapie draait om actie en verantwoordelijkheid nemen voor jouw aandeel. Samenwerken, maar ook zelfstandig werken vormen de successleutel tot het aanpakken van relatieproblemen, wat leidt tot aantoonbare vooruitgang in de relatie.

 

Denkfouten, trauma's, onbegrip, belemmerende gedachten- en gedragspatronen. In de context van psychosociale relatietherapie richten we ons specifiek op het aanpakken van deze oorzaken tot relatieconflicten. Sommige belemmeringen vereisen een zelfstandige aanpak of verwerking, terwijl andere relatieproblemen gezamenlijk worden aangepakt.

 

De krachtige boodschap van psychosociale relatietherapie is dat de  verbinding die je met een ander hebt, nooit groter kan zijn dan de verbinding die je met jezelf hebt. En daarom werk je aan persoonlijke groei, als wel groei in jullie relatie.

 

Bij deze ervaren psychosociaal relatietherapeut kun verschillende therapeutische benaderingen verwachten ⤵

Gesprekstherapie, cognitieve gedragstherapie, rationeel emotieve gedragstherapie, acceptance and commitment therapie, hypnose therapie en EMDR.



TIP! DE VEERTIEN-DAGEN-TEST! 

 

Zonder dit tegen jouw partner te vertellen, kun jij 14 dagen lang je best doen om het je partner hélemaal naar de zin te maken. Zónder dat je over je eigen grenzen heen gaat of hem over je heen laat lopen. Spreek 14 dagen lang enkel de liefdestaal van je partner, check de 5 talen van de liefde hier! Je denkt, reageert en gedraagt je positief: over álles wat hij/zij zegt of doet/niet doet. Je houdt je negatieve opmerkingen voor je en legt je focus op al het positieve! Onthoud dat er aan elk nadeel een voordeel hangt en in elke valkuil een talent schuilt. 

Nu denk je misschien: ja hallo! Gaan we terug in de tijd? 

Nee! Het doel van deze opdracht is: toetsen of jouw gedragsverandering effect heeft op het gedrag van je partner. Bijna altijd wel! Wanneer je na 14 dagen geen verandering ziet, dan is dat niet onschuldig. Dat zegt veel over de verbinding en dynamiek tussen jullie.

WEL VERANDERING
Heeft jouw gedrag positief invloed op dat van je partner? Dan is het nú tijd om open en constructief te communiceren over de afgelopen 14 dagen. Houd er rekening mee dat 'permanente' geïntegreerde gedragsverandering oefening en tijd vereist, zo'n 60-90 dagen. Dus, nog even volhouden! En wanneer je jouw partner mee krijgt in dit positieve gedrag, voelt de opdracht/oefening veel minder zwaar! Bovendien krijg je er een hoop liefde en energie voor terug!

GEEN VERANDERING
Het moment dat jouw gedrag géén invloed heeft op het gedrag van je partner, dan vormen jullie bijna geen systeem. Het is hoog tijd om stappen te ondernemen, want het is 'vijf voor twaalf!' Reflecteer wel even of jij de oefening compleet en voldoende hebt uitgevoerd. Bel/mail voor een vrijblijvend adviesgesprek of boek een gratis eerste sessie relatietherapie.

 

Woon je niet samen? Voor stellen die niet samenwonen is deze test ietwat minder geschikt. Woon je niet samen, maar zie of spreek je elkaar regelmatig? Tel dan 14 dagen op dat je elkaar langer dan een uur ziet of spreekt. 



Zaken die in rechtstreeks verband staan met relatieproblemen.

 

In iedere relatie komen vroeg of laat problemen voor. Iedereen heeft namelijk behoeften die zij in haar relatie wil vervullen. Dat geldt voor de relatie die we hebben met onze ouders of opvoeders, kinderen, partner, collega's, vrienden en zelfs de relatie met een voorbijganger op straat. 

Nergens bestaan zoveel ongeschreven regels als bij de relaties die we met elkaar onderhouden. Veel van die ongeschreven regels zijn gebaseerd op irrationele gedachten. Elk mens heeft irrationele gedachten en dus zullen problemen in iedere relatie voorkomen. Mensen of stellen die zich melden met relatieproblemen moeten vaak nog inzien dat het probleem niet uitsluitend bij de ander of bij henzelf ligt, maar vooral bij de irrationele gedachten. 



''Het is voor mij absoluut noodzakelijk dat ik door iedereen aardig gevonden word.''
Mensen die door iedereen aardig gevonden willen worden, stellen geen enkele eis in hun relaties. Partners met deze irrationele gedachte zullen eerder geneigd zijn om bij iemand te blijven die hen niet correct behandelt. Binnen een normale situatie, zonder deze gedachte, accepteren we grensoverschrijdend gedrag niet. 

''Sommige mensen zijn slecht en ze zouden daarvoor gestraft moeten worden.''
Deze gedachte kan een voormalig vriend, familielid of collega's tot vijand maken. Deze gedachte is bijzonder problematisch wanneer hij voorkomt tussen familieleden die onder één dak moeten leven, bij directe collega's of in een liefdesrelatie.

''Ik ben volledig afhankelijk van anderen, in mijn eentje stel ik niets voor. Ik kan niets.''
Deze mensen hebben de neiging om hun eigen mening volledig weg te cijferen, omdat ze bang zijn dat de ander hen zal afwijzen. Ze stellen zich meestal afhankelijk op en voelen perfect aan wat de ander wil. Deze continue aanpassing is op de lange duur een veel voorkomende oorzaak van relatieproblemen. Als de één het per definitie eens is met de ander, heeft de relatie op dat vlak geen meerwaarde. Je partner is enkel op zoek naar het 'juiste' antwoord.

''Ik kan niet leven met onderzekerheden.''
Mensen die deze overtuiging hebben, hebben de neiging om ze veel mogelijk controle uit te oefenen op het gedrag van anderen. Ze zien andere als onbetrouwbaar en kunnen het moeilijk verdragen als de ander niet volgens verwachting reageert. Hierdoor kom de ander in opstand, wat leidt tot nog meer onzekerheid.

''Het ligt in principe nooit aan mij als er dingen misgaan. Ik kan er niets aan doen.''
Als er een fout gemaakt is en je partner vindt dat hij/zij daar per definitie niet verantwoordelijk voor is, blijft er voor hem/haar niets anders over om de schuld bij een ander neer te liggen. Ook het verdragen van kritiek is lastig. 

 

 

 

Het is hoog tijd dat er gepraat gaat worden, met of zonder je partner!

 

 

 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.