RET-JE-RELATIE • 5 liefdestalen • Relatiemediator regio Amersfoort

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 10:07


Waarom de vijf talen van de liefde er toe doen.

Wanneer je niet weet welke liefdestaal jij of je partner spreekt, kan het lastig zijn om de 'liefdes-tank' vol te houden. Vooral als jullie beide een andere liefdestaal hebben.
Om de liefdes-tank van je partner gevuld te houden, spreek je hem aan in zíjn liefdestaal. Doe je dit niet? Dan zal het merendeel van de liefde die jij geeft, simpelweg niet aankomen. 


En hierom is het belangrijk dat je weet wat de liefdestaal van jouw partner is. Niet om te pleasen, maar om jouw liefde te laten aankomen. Spreek je een andere taal? Dan verstaat jouw partner je op dieper niveau niet. Hij weet rationeel wel dat je iets uit liefde doet, maar hij voelt dat niet. Hier gaat het vaak mis.

 

Check het hele artikel om erachter te komen wat jou en zijn liefdestaal is!De vijf talen van de liefde.

 

Jij voelt je geliefd als je partner tegen je aankruipt en met je knuffelt, terwijl jouw partner liefde ervaart wanneer jij uit jezelf het vuilnis buiten zet. Een relatie is eigenlijk een consistente uitwisseling van liefdesstromen. Wanneer de één zend op een andere frequentie dan dat de ander ontvangt, kunnen er blokkades ontstaan: relatieproblemen. Pas wanneer de één zich uitdrukt op een manier die de ander ook daadwerkelijk verstaat, blijft de liefde krachtig heen en weer stromen. Dit ontdekte relatietherapeut Gary Chapman na jarenlange behandeling van stellen die elkaar maar niet leken te kunnen begrijpen. Hij onderscheidt vijf verschillende talen van de liefde: manieren waarop mensen hen liefde uiten en ervaren.

We kunnen onze liefde laten blijken door het beste deel van onze tijd te geven, bemoedigende woorden uit te spreken, cadeaus te geven, hulpvaardig of dienstbaar te zijn en natuurlijk door middel van lichamelijke aanraking. Binnen deze vijf liefdestalen bestaan veel dialecten en misschien ben je zelfs wel twee- of drietalig. Het belangrijkste is dat je je bewust wordt welke taal jij zelf spreekt én welke taal belangrijk is voor je partner. Met die kennis kun je je echt proberen te verplaatsen in de ander en redelijkerwijs aanvoelen wat jullie van elkaar nodig hebben om het liefdesvuur brandend te houden.

 


Hieronder een korte omschrijving van de vijf liefdestalen:

 

1. Positieve woorden
Jij bloeit he-le-maal op van positieve woorden en complimenten, zéker wanneer deze waardering van jouw partner komt. Dingen zoals o.a.: ''Ik hou van jou'' of  ''Wat zie je er leuk uit vandaag'' hoor je graag. Aan de andere kant: negatieve woorden en dingen, welke een aanleiding voor jou kunnen zijn om je beledigt te voelen, blijven langer hangen. 


2. Tijd en aandacht

Praatjes vullen geen gaatjes en show, don't tell zijn o.a. motto's die goed passen bij deze liefdestaal. Jij vind het erg belangrijk om tijd door te brengen met jouw partner, zonder dat hij de hele tijd op zijn telefoon zit. Onverdeelde aandacht! Aan de andere kant kun je het niet uitstaan wanneer afspraken uitgesteld of niet nagekomen worden. Je kan het idee in je hoofd halen dat jouw partner jouw niet belangrijk genoeg vindt.


3. Cadeautjes geven en krijgen

Jij geniet ervan als jouw partner attent is en aan jou heeft gedacht. Vooral wanneer jullie niet samen zijn en hij uit zichzelf een souvenirtje meeneemt voor je. Of het nu klein of groot is, dat maakt je niet uit. Het gaat niet om het materieel, maar om het intentie erachter. Je kan het ook ontzettend erg vinden als hij een verjaardag of jubileum vergeet. Ook wanneer hij een onpersoonlijk cadeau geeft, waar totaal niet over is nagedacht.


4. Hulpvaardigheid / dienstbaarheid

Een bijdragen aan de routineklusjes maakt je blij, vooral wanneer dit gebeurt zonder dat je erom hoeft te vragen. Jij ontvangt liefde wanneer jouw partner de vaatwasser in en uit ruimt, de was doet of het speelgoed van de kinderen opruimt. Het zijn voor jou uitingen van liefde, doordat je partner jouw last verlicht. Luiheid en afspraken niet nakomen laten je liefdestank leeglopen.

5. Lichamelijke aanraking
Deze liefdestaal draait lang niet alleen om seks, maar om tastbare intimiteit. Dus ook om een knuffel, een liefdevol kneepje in de schouder, tegen elkaar aan zitten tijdens het netflixen of hand in hand lopen. Wanneer iemand lichamelijk afstand neemt, kan dat voelen als een afwijzing. Fysiek contact en toegankelijkheid zijn heel belangrijk wanneer je op lichamelijke manier je liefde uit.In de maand mei 25% korting op het RET-JE-RELATIE pakket.

 

 

Zoals de situatie thuis het nu is, hoeft het niet te blijven. Maak je borst maar nat voor een 'nieuwe situatie'. Eéntje die jullie samen creëren tijdens en láng na de RET-JE-RELATIE training. Boek nu de effectiviteits- training gericht op de liefdesrelatie. Een unieke training met inzichten vanuit mediation, psychotherapie én livecoaching. Persoonlijk begeleid door een relatietherapeut die impact maakt.

 

Natuurlijk heeft dat positief effect, die RET-JE-RELATIE training. Ook effectief wanneer je jullie relatie wat nieuw leven in wil blazen. 

 

Ik noem het 'relatie mediation'. Omdat conflicthantering, conflictmanagement, conflictbemiddeling en de conflictoplossing key is in dit korte traject • 'RET-JE-RELATIE'. Deze training is uitermate geschikt voor koppels met en zonder kinderen. Een training gemaakt voor partners waarbij de communicatie niet zo soepel loopt of waar ruzie de overhand lijkt te nemen. Opvoeding, sex, liefdestaal, het huishouden. Het komt állemaal aan bod.

 

Met veel zorgvuldigheid heb ik de training 'RET-JE-RELATIE' vormgegeven. De mediation training bestaat uit 4 sessies van 1,5 - 2 uur en omvat een geldwaarde van 1.200 euro. Bij het boeken van deze training in de hele maand mei (2023) geniet je 25% KORTING. Dat lees je goed, ja. 900 euro. Goedkoper dan een iPhone.

 

 

 73,7% van de koppels RET zijn relatie hiermee, zitten jullie daarbij?Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.