Een memorabel afscheid van je PTSS!

Gepubliceerd op 13 oktober 2023 om 11:14


Traumagerichte hypnose therapie als behandeling bij PTSS.

Naast EMDR en traumagerichte cognitieve gedragstherapie, kan hypnose therapie net zo goed ingezet worden bij mensen met een posttraumatische stressstoornis. Hypnose therapie is samen met EMDR één van de meest effectieve manieren om PTSS te behandelen.

 

De ervaring leert dat cliënten die hypnose therapie ondergaan de behandeling ontspannender en minder zwaar beladen ervaren, dan cliënten die behandeld zijn door middel van EMDR. De resultaten lijken hetzelfde. 

 

Waarom hypnose therapie zich zo leent voor deze stressstoornis is, omdat herinneringen vooral zweven in het onderbewustzijn. 

Traumagerichte hypnose therapie als behandeling bij PTSS. Naast EMDR en traumagerichte cognitieve gedragstherapie, kan hypnose therapie net zo goed ingezet worden bij mensen met een posttraumatische stressstoornis. Hypnose therapie is samen met EMDR één v


Hypnotherapie of hypnose therapie als effectieve behandeling bij PTSS

 

 

 

Hypnotherapie is naast EMDR één van de meest effectieve manieren om PTSS te behandelen. Initieel zweeft het grootste gedeelte van een traumatische ervaring in het onbewuste brein. Met behulp van hypnotherapie kun je tijdens trance deze ervaringen naar bovenhalen en 'bewerken'. Zodat het meer draagbaar wordt. De herinneringen worden op waarde geschat: het verwerkingsproces wordt op gang gebracht. Eenmaal ze op waarde geschat zijn en enigszins begrijpelijk gemaakt zijn, kunnen ze bewust opgeslagen worden. Dit is belangrijk. Het zweven stopt. Nu het opgeslagen is, kun je weer een groot deel 'vergeten' of wezenlijk loslaten. 

 

Je psychotrauma en de traumatische ervaring verdwijnt niet. Enkel de stress stoornis die het heeft veroorzaakt is te 'genezen'. Met hypnose therapie of EMDR, gevolgd door cognitieve gedragstherapie zal er een andere, positieve associatie worden gekoppeld aan de traumatische gebeurtenis. Deze komt in plaats van het onbegrijpelijk, vaak nare gevoel wat nu hand in hand gaat met je PTSS. 

 

De herinnering zal niet volledig verdwijnen, maar na deze PTSS behandeling zal het minder of zelfs geen belemmerende negatieve emoties meer opleveren, die een blokkade vormen in je dagelijks leven.

 

Naast PTSS, is deze behandeling ook effectief gebleken bij (post)traumatische stress, een acute stressstoornis, een depressie, angsten of een burn-out.

 

Heb jij het idee dat jij hier baat bij zou kunnen hebben? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies, een gratis inzichtsessie of een gratis hypnotiseerbaarheidstest. Hypnose therapie, eventueel in combinatie met EMDR, CGT en psychosociale begeleiding kunnen bijdragen aan jouw herstel. Blijf niet stil zitten, kom in beweging. Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.