Trouble in Paradise, bonje in de familie, een burenruzie of een zakelijk conflict?

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 12:22


Je voelt de spanning, zodra je over de drempel stapt.

Er heerst verdeeldheid en mensen nemen niet passende rollen aan. De dynamiek klopt niet, is uit evenwicht. Het lijkt alsof het gros zijn of haar plek niet weet. De juiste plek in het systeem. En dàt is waar het fout gaat, àltijd.

 

Want een systeem in disbalans is een voorbode voor onderlinge conflicten en escalaties. Ben jij papa? Wees dan papa. Ben jij zoon, wees dan zoon. Jullie kunnen vriendelijk tegen elkaar zijn, maar jullie zijn geen vrienden. Samen zijn jullie vader en zoon. 

 

Wat kan jij in je uppie veranderen? Een hoop! Wanneer één van plek verschuift, schuift het héle systeem mee. Dit betekent niet dat men direct op de juiste plek terecht komt. Ga eens na; wie heeft jouw plek ingenomen? Of sta jíj daar zelf?

 

Hoe is bij jou thuis? Loopt alles lekker?

Je voelt de spanning, zodra je over de drempel stapt. Er heerst verdeeldheid en mensen nemen niet passende rollen aan. De dynamiek klopt niet, is uit evenwicht. Het lijkt alsof het gros zijn of haar plek niet weet. De juiste plek in het systeem. En dàt is


Loopt het niet zo lekker thuis? Misschien is het dan tijd voor een interventie, ééntje van een professional. Mijn naam is Daphne: mediator, rationeel emotieve gedragstherapeut en psychosociaal gezondheidscoach. 

 

Een behoorlijke mond vol: ik kan je helpen met het oplossen van conflicten en het doorbreken van een complexe impasse. Ik richt mij op diverse vormen van relaties, ook op de relatie met jezelf. Dus, trouble in Paradise, bonje in de familie, een burenruzie of een zakelijk conflict? Ga voor een evenwichtige gelijkwaardige conflictoplossing. Want wanneer er slechts één 'wint', verliest iedereen. 

 

Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken; het is hard werken. De brug tussen disharmonie en harmonie kàn kort zijn, soms slechts een paar minuten verwijderd van elkaar. Wederzijds begrip, respect en ideaal gezien vertrouwen lijkt gewist. Het komt te paard en gaat te voet. Ga mij niet vertellen dat al jullie harmonieuze geschiedenis er niet meer toe doet, geef het nog een kans. Een laatste kans, het laatste stadion.

 

Do the hard work; samen kom je verder.

 

Vraag naar een vrijblijvend adviesconsult of plan een gratis kennismakingsgesprek in.
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.