Een laatste berichtje van mij ...

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 10:39


Waar ik mee wil stoppen:

frustreren over onveranderbare situaties. Daar wil ik mee stoppen. Hiermee kom ik weer op 'het is bijna nooit de situatie en bijna altijd de kijk op de situatie die het emotioneel leed veroorzaakt.' Niet voor niets heb ik grote affiniteit met CGT en EMDR, welke draaien op dit principe. Hoe ik dat ga doen? In 2024 neem ik je mee op reis.


Wat ik wil verbeteren: mijn communicatievaardigheden. Het doel hierbij is zo congruent en helder mogelijk een boodschap te verzenden. Verbaal, non-verbaal en paralinquaal. En hoewel ik weet dat - hoe een boodschap overkomst - voornamelijk afhankelijk is van de interpretatie van de ontvanger, ben ik vastberaden om mijn rol hierin te verbeteren. 

 

Dan, waar ik mee wil doorgaan? Ik wil doorgaan met ervaring en kennis in te zetten voor - of door te geven aan - mensen die dat zo hard nodig hebben. Ook mijn onverdeelde aanwezigheid wil ik blijven bieden. Of het nu in mijn rol als ouder, partner, vriend, behandelaar of vage kennis is: ik streef ernaar om je onvoorwaardelijk te accepteren, zonder (voor)oordeel en met respect voor autonomie. Ja, ja. De lat is hoog. 

 

In de alledaagse gesprekken zal ik blijven vragen waar je mee willen stoppen, wat je wil finetunen en waar je mee willen doorgaan. Want het is in deze inzichten dat we de kracht vinden om bewuste, weloverwogen veranderingen door te voeren. Veranderingen die niet alleen dienen tot zelfgroei, maar ook tot een positief doel: groei van ons allen individueel en als systeem.

 

Applaus voor diegene die nog steeds aan het lezen zijn: ik wens je een uitdagend 2024 toe!

Waar ik mee wil stoppen: frustreren over onveranderbare situaties. Daar wil ik mee stoppen. Hiermee kom ik weer op 'het is bijna nooit de situatie en bijna altijd de kijk op de situatie die het emotioneel leed veroorzaakt.' Niet voor niets heb ik grote af


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.