Mijn naam is Daphne en mijn beroep blijkt TABOE ?

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 14:02


Om professionele hulp vragen nog steeds een taboe?

Voor vele wel. Vooral de oudere generaties hebben hier vaak moeite mee; en dat begrijp ik. Het is behoorlijk confronterend dat kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen struggelen door de opvoed- methodes en van vroeger. 

 

Gelukkig, net als de meeste ontwikkelingen, veranderd opvoeding op veel vlakken positief. Ik zie zó ontzettend veel 'cycle breakers' om mij heen. Mensen, vaders, moeders die decennia oude stapeltrauma's aan het opruimen zijn. Puinruimen! Het zware werk. Omdat zij de voortdurende pijn kennen. Omdat zij weigeren! Zij weigeren onlogische en traumatiserende methoden of patronen door te zetten of over te brengen op de volgende generatie. 

 

Het is bijna nooit te laat om je gedrag positief te veranderen en weer terug in je rol te kruipen. Bewustwording en acceptatie is een goed begin. Je wist niet beter, nu wel. Je doet het voor jezelf en je nageslacht.

 

Om hulp vragen is niet ongepast of zwak! Om hulp vragen is je verantwoording nemen. Het is dapper. Je bent een held!

Om professionele hulp vragen nog steeds een taboe? Voor vele wel. Vooral de oudere generaties hebben hier vaak moeite mee; en dat begrijp ik. Het is behoorlijk confronterend dat kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen struggelen met de opvoed- meth


Mijn naam is Daphne: mediator, rationeel emotieve gedragstherapeut
en psychosociaal gezondheidscoach. 

 

Een behoorlijke mond vol: ik kan je helpen met het opsporen en doorbreken van beperkende, belemmerende, giftige gedrags- en gedachtepatronen. Het laatste wat jij wil, is dat die giftige patronen jouw toekomst verzieken. Of deze cycle niet doorbreken en jouw kinderen hiermee opzadelen. Mogen zij het zware werk gaan verrichten. Net zo oneerlijk dat jouw ouders jou het harde werken laten doen. En vaak, omdat zij daar toe niet in staat waren. Ben jij daar wel toe in staat? Word jij baas over jou eigen gedachte, gevoel en gedrag? 

 

Ben jij de 'cycle breaker' in jouw familie? 

 

Het feit dat je dit nu leest, zegt mij dat je je bewust bent van jouw belemmerende denkpatronen. Ik zeg je eerlijk en vooraf: een dergelijk traject is vaak pijnlijk en behoorlijk oncomfortabel. Precies de reden om jouw kinderen hier niet mee op te zadelen. Het is het ook hartstikke waard! Elke cent, elke minuut en alle energie die je erin stopt. Het betaald zich dubbel en dwars terug. Ben jij klaar om in jouw eigen rol te stappen? En uit die cycle? Bel of mail voor een vrijblijvend adviesconsult of een gratis kennismakingsgesprek.Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.