Onuitgesproken zaken, waar je consistent mee geconfronteerd wordt...
hebben negatieve impact op je gemoedstoestand, je (faal)angsten en zelfs op paniek en paniekaanvallen. Het thema van deze week.
Ik heb het over kwesties die spelen binnen de familie, het gezin of je relatie en zélfs kwesties die spelen bij vrienden en vriendengroepen. Situaties uit het verleden die impact blijven houden. Dat wat invloed op je uitoefent en je continu blijven triggeren, omdat het open is. Een ongeheelde wond, misschien een onverwerkt trauma.
Deze wond helen kan door met jezelf aan de slag te gaan. Maar om de gaten in te vullen, zul je toch echt met de ander om de tafel moeten.
Laat dat gesprek begeleiden door een professionele bemiddelaar. Deze zorgt dat het gesprek in een sfeer van wederzijds vertrouwen en respect plaatsvindt.
Hoe zou voor jou de ideale oplossing eruit zien?
Want in feiten liggen bijna alle opties nog op tafel. Zou begrip het e.e.a. bij jou kunnen helen? Of vergiffenis? Zou je betekenis aan het onveranderbare kunnen geven, zodat je de nieuwe situatie kunt accepteren voor wat het is?
Ik werk op basis van CGT RET, dit is een vorm van psychotherapie die bijdraagt aan groei in denken, voelen en doen of laten. Ontzettend subtiel is dit onderdeel in een mediation waarbij het behoud van een (goede) relatie een gezamenlijk belang is. Een belang steekt niemand. Een voorbeeld van een belang is: ik wil dat mijn kind veilig is of ik wil financieel zorgeloos zijn etc. Tijdens de mediation sessies pellen we daden en woorden af, tot dat we bij ieders belang komen. Daar, waar jullie elkaar kunnen begrijpen en de hand kunnen schudden. Zonder dat je het met elkaar eens hoeft te zijn.
Mijn vorm van mediation leent zich uitermate geschikt voor problematiek binnen de familie, het gezin of een andere vorm van (platonische) relatie.
Reactie plaatsen
Reacties