Bemiddeling thuis in Bunschoten: inventariseren, onderhandelen en compromissen sluiten.

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 13:35


Onderhandelen met guppies;

ze houden weinig rekening met anderen of de waarheidsbeleving van anderen. Het interesseert hen écht niet dat ze de wetten van de logica breken of irrationeel zijn en onrealistische eisen stellen. Ze hebben slechts oog voor één ding: de prijs! 

 

And with their eyes on the price; heb jij de meest gepassioneerde standpunt verdediger voor je staan. In zijn/haar ogen ben jíj de aanvaller en sta je in de weg van die prijs. En jij weet wat je te doen staat: onderhandelen. Rekening houdend met het meest irrationele wezen op aarde: jezelf, maar dan in de vorm van een dreumes, peuter of kleuter.

 

Kijk, je wil ze juist laten zien hoe onderhandelen werkt. Anders gebruiken ze je korte 'nee' - 'omdat ik het zeg' tegen je. Dat wil je niet. Wees vooral strategisch en met jouw doel in zicht: wat wil je 'm leren, wat is voor wezenlijk belangrijk en waarmee kun je 'ruilen'. 

 

Niet helemaal neutraal, sterker nog: zwaar partijdig. Je vecht voor de partij die tégen jou vecht, zou samenwerken beter werken?



Inventariseren, onderhandelen en compromissen; over mijn praktijkruimte.

 

uwCONFLICT.NL • Bemiddeling en Coaching Praktijk is mijn praktijk aan huis waar ik mediation en coaching met psychotherapie faciliteer. Hiernaast kom ik voor mediations en groepstherapie (zoals. o.a. relatietherapie of gezinstherapie) op locatie. Ook werk ik met zoom voor mediations en coaching met psychotherapie, zélfs hypnose therapie 'werkt' via zoom.

 

Met het ontwerpen en inrichting van mijn praktijk aan huis, schakelde ik de hulp in van mijn Italiaanse vriendin. Zij is binnenhuisarchitect. 

 

Zij werkte vanuit haar actieve rol als architect met dito perspectief en ik werkte meer vanuit een psychologisch perspectief; waarin licht, opstelling en kleur voor mij het meest centraal stonden. Hiernaast hadden we ook gezamenlijke belangen; de uitkomst moest hoe dan ook passen bij de omgeving, bij mijn bedrijf en bij ík als persoon. Een hoop (verschillende) dingen om rekening mee te houden, dus.

 

Door alle input op tafel te gooien werd de situatie duidelijk en inzichtelijk en hadden we inhoud om te verwerken; om mee te werken. Samenwerken zou cruciaal zijn, om een voor beide partijen gewenst resultaat te kunnen realiseren. Rekening houdend met álle facetten kwamen we tot een voor ons fantastisch eindresultaat waarbij elk belang een mooie en evenwichtige plek had gekregen. 

 

En dat is precies hoe mediation werkt ... 

 

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

 

Oké, er zijn een aantal zaken niet uitonderhandeld en die zie je tot de dag van vandaag nog steeds 'storen'. Er is een bepaalde disbalans waar ik inmiddels om kan lachen. 



Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.