Waarom Moederdag niet voor iedereen een feestje is!

Gepubliceerd op 11 mei 2023 om 13:16Moederdag is niet voor iedereen een feestje.

Wanneer je (on)gewenst kinderloos 'bent', kan Moederdag rauw op je dak vallen. Ik kan mij voorstellen dat zo'n dag confronterend voor je kan zijn. Voor jou geen kind dat jou op deze dag in het zonnetje zet.

 

Een ander 'dingetje' wat Moederdag confronterend voor je kan maken, is geen erkenning als bonusmoeder. Het kan pijnlijk voor je zijn om te zien hoe je bonuskinderen een mooie bos bloemen aan hun moeder geven en er geen moment bij stilstaan dat jij ook voor ze hebt gezorgd of op een andere manier invulling aan de moederrol hebt gegeven.

 

Moederdag kan ook pijnlijk of confronterend voor je zijn door het verlies van een kind, op welke manier dan ook. En andersom, het gemis van je moeder.

 

Hoe dan ook, maak er gewoonweg een mooie zondag van!

Moederdag is niet voor iedereen een feestje. Wanneer je (on)gewenst kinderloos 'bent', kan een Moederdag rauw op je dak vallen. Ik kan mij voorstellen dat zo'n dag confronterend voor je kan zijn. Voor jou geen kind dat jou op deze dag in het zonnetje zet.


Nu je hier toch bent, lees hoe je afrekent met een manipulator!

Wat de winnaars onderscheidt van de verliezers is niet persé het vermogen te luisteren naar anderen, toch vooral het vermogen te luisteren naar zichzelf en de eigen ''onderbuik'' gevoel!

 

Reken af met die Manipulator!

 

Het mooie plaatje heb ik van de week in de ochtend vastgelegd. Ik ga het in deze blog écht niet over het weer hebben, ik ga je vertellen hoe je af kunt rekenen met die manipulator! Want,

 

confronteer manipulators met iets wat zij ''verkeerd'' hebben gedaan, and sit tight 🍿 ! Watch them make it about you!

 

Probeer vooral niet een manipulator te veranderen, des te harder jij je daarvoor inzet, hoe harder je in hun val trapt. 

 

Zij gebruiken emoties zoals frustratie om een conflict met je uit te lokken, want het doel is jou te laten leiden door enkel je emoties. Het doel is grip op jouw emoties en gemoedstoestand te krijgen, hebben en houden om zo gemakkelijk je inmiddels irrationele reacties tegen je te gebruiken en je te manipuleren ergens mee akkoord te gaan, iets te doen of te zeggen wat je eigenlijk niet wil en waar je het ook eigenlijk helemaal niet mee eens bent. Maar heeft de manipulator eenmaal grip op je, dan klinkt het allemaal zó ontzettend logisch en zit je in hypnose. Kom uit die hypnose! Je volgt, en de manipulator weet dat je haar of hem vertrouwd . Maar dat vertrouwen is onbestaanbaar en voor je het weet bewandel je een pad waar je alleen maar disharmonie tegenkomt en begeef je je in één en al conflict met jezelf en met de niet- manipulators om je heen ... 

 

Dus, negeren die zooi! En ik kan begrijpen dat dat soms lastig is, omdat het kan gaan om een familielid, vriend of collega. Ga dan zogenaamd mee met wat er gezegd wordt, maar doe vooral waar jij achter staat.

Vertrouw op je eigen oordeel en je gevoel!

 

Enkel jij weet wat het beste is voor jezelf, niemand anders weet dat. Vraag niet om de mening van een ander, hij of zij kan niet voor jou bepalen wat jij moet doen. Een manipulator maakt misbruik van je onzekerheid en twijfels, zijn of haar mening dient vooral zichzelf.

www.uwconflict.nl - álles over conflict bemiddeling en coaching in de praktijk!  Heb jij Bemiddeling en Coaching in Amersfoort nodig?  De roots van Mediator en Coach Daphne S. Hartog - Berghuizen, oprichter van CONFLICT Bemiddeling en Coaching Praktijk li

Vertrouw dus op jezelf en zoek uit wat jij graag wil, hierbij kun je je laten coachen door jawel, een lifecoach. En een lifecoach zal je niet opdragen wat jij móét, zij of hij begeleid je en geeft je inzichten en tools waarmee jij verder kan.

 

Laat je niet langer manipuleren en durf nee te zeggen of te doen. Neem verantwoording en probeer uit die slachtofferrol te blijven, een ander is niet verantwoordelijk voor jouw problemen en het fijne om te weten is; niemand kan je manipuleren zonder jouw toestemming!

“Between the ugly truth and beautiful lies, I'll take the truth every time” Nia Forrester, The Fall


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.