365 dagen per jaar moederdag!

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 08:20

Elke dag omarm ik het moederschap opnieuw:

zoals de meeste moeders.

 

Moeder zijn is niet een titel die ik niet slechts ééns per jaar 'vier': maar een levenslange toewijding die ik elke dag koester en waardeer. Elke dag krijg ik ongevraagd waardering van mijn gezinsleden. En elke dag merk ik dat ik nog steeds van ongelooflijk toegevoegde waarde ben voor hen. 

 

Elke dag een nieuwe ronde met nieuwe kansen om liefdevolle support te bieden in het groeien en het ontwikkelen. Het zijn de kleine momenten van onverwachte knuffels, kusjes, lieve woorden en de intrigerende vragen over de toekomst die mijn hart keer op keer vullen met blijdschap, liefde en dankbaarheid. 

 

Goed, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het is een voortdurende reis van leren en groeien, die inherent is aan uitdagende momenten en soms wat twijfel. En elke dag probeer ik het beste van mijzelf te geven, wetende dat mijn voorbeeld en opvoedstijl blijvende impact op het leven van mijn kind heeft.

 

Dus ja, voor mij is het elke dag moederdag. Het is een dagelijkse viering van de liefde en toewijding die ik voel voor mijn kind. Een herinnering aan de kostbare geschenken die het moederschap met zich meebrengt.

Moederdag is niet voor iedereen een feestje. Wanneer je (on)gewenst kinderloos 'bent', kan een Moederdag rauw op je dak vallen. Ik kan mij voorstellen dat zo'n dag confronterend voor je kan zijn. Voor jou geen kind dat jou op deze dag in het zonnetje zet.

Helaas is het moederschap of moederdag is niet voor iedereen een feestje.

 

 

Wanneer je (on)gewenst kinderloos 'bent', kan moederdag rauw op je dak vallen. Ik kan mij voorstellen dat zo'n dag confronterend voor je kan zijn. Voor jou geen kind dat jou op deze dag in het zonnetje zet.
Een ander 'dingetje' wat Moederdag confronterend voor je kan maken, is geen erkenning als bonusmoeder. Het kan pijnlijk voor je zijn om te zien hoe je bonuskinderen een mooie bos bloemen aan hun moeder geven en er geen moment bij stilstaan dat jij ook voor ze hebt gezorgd of op een andere manier invulling aan de moederrol hebt gegeven.
Moederdag kan ook pijnlijk of confronterend voor je zijn door het verlies van een kind, op welke manier dan ook. En andersom, het gemis van je moeder.

 

Hoe dan ook, maak er gewoonweg een mooie zondag van!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.