Boek hier je gratis hypnotiseerbaarheidstest! CGT RET en Hypnose.

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 16:59


Beleef jij bepaalde gebeurtenissen opnieuw?

En is deze gebeurtenis uit het verleden niet iets waar jij vrolijk van wordt? Grote kans dat je wond nog open ligt en de situatie van toen niet of niet volledig is verwerkt. In de psychiatrie en psychologie wordt de term 'psychotrauma' of 'trauma' gebruikt. Dit kan heel dramatisch klinken, zeker als je rationele brein dit trauma als 'klein' heeft bestempeld. 

 

Toch blijft een trauma een trauma. Klein of groot, net hoe jij dat beleefd. Onbewust kan het voor belemmeringen zorgen. In het dagelijks leven. Je onverwerkte trauma kun je terug zien in jouw denken en doen, je reactie over bepaalde onderwerpen of je uitlatingen tegenover je partner of kind. Het triggert en dit geeft je een bepaald ongemakkelijk gevoel wat kan leiden tot een niet passend gedrag. Niet passend in verhouding met de daadwerkelijke situatie. De situatie van nu. 

 

Herbelevingen, vermijdingsgedrag, negatieve gedachten en gevoelens en sterke prikkelbaarheid of hyper activatie zijn kenmerkend.Traumaverwerking en hypnose therapie.

 

 

Bijna iedereen heeft zaken die niet of niet voldoende geheeld zijn. Gebeurtenissen of situaties (uit de kindertijd) die een voetafdruk hebben achtergelaten. De wond in je onderbewustzijn kan nog ontzettend open zijn. Deze wond kan veroorzaakt zijn door o.a. verwaarlozing, ongehoord of ongezien voelen (vooral in de kindertijd), onveilige thuisbasis, een overlijden, (seksueel)misbruik, een ouder met een verslaving, pestgedrag, niet bij je ouders terecht kunnen, etcetera... 

Al dit soort gebeurtenissen laten verschillende sporen na in je onderbewustzijn. Deze sporen kunnen ervoor zorgen dat je denken, voelen en doen negatief beïnvloed wordt. Het kan op ten duur een ingesleten denkpatroon veroorzaken en de (verdrongen) emoties blijven zich opstapelen. Oude en nieuwe pijn. 

Naast CGT RET psychotherapie, welke ons vaak naar de kern brengt, zet ik hypnose therapie in bij traumaverwerking. Hypnose therapie is een effectieve manier om die kern(en) te behandelen. Door in een ontspannen en geconcentreerde toestand terug te keren naar de situatie in het verleden, kun je jouw trauma verwerken. Ga in gesprek met diverse delen van jezelf, je verdrietige jij, je boze jij, je teleurgestelde innerlijk kind. In een toestand van diepe ontspanning en trance, ook wel hypnose, is het veel gemakkelijker teruggaan naar het moment. Mocht hypnose therapie ongeschikt blijken, dan kan ik gemakkelijk uitwijken naar EMDR therapie of brainspotting therapie.


Hypnotherapie of hypnose therapie is een fijne, comfortabele vorm van traumaverwerking. Hypnose therapie is inmiddels wetenschappelijk erkend en veilig om in te zetten bij het verwerken van trauma's, helen van wonden of het loslaten/acceptereen van onveranderbare situaties. 
 
 

Is het tijd voor ontspanning? Boek een gratis hypnotiseerbaarheidstest en klik op de onderstaande button.Reactie plaatsen

Reacties

Aartie Jewan
een jaar geleden

Hallo,

Zou u mij kunnen helpen met rouw verwerking?
Wat zijn uw tarieven?