Mijn naam is Daphne: MfN mediator, RE gedragstherapeut en Psychosociaal specialist.

Gepubliceerd op 6 oktober 2022 om 11:06


Let me (re)introduce myself ↴

 

Hé! Wat tof dat je mij opzoekt! Mijn naam is Daphne en ik ben ruim 8 jaar actief in de rol conflict bemiddelaar en hulpverlener: gediplomeerd MfN mediatior, RE gedragstherapeut en Psychosociaal specialist. Ik ben moeder, echtgenoot, dochter, kleine en grote (stief)zus.

 

Samen met mijn echtgenoot en zoon woon ik in Bunschoten, waar ik opgegroeid ben. Dit ligt op circa 15 minuten van hartje Amersfoort. Ik hou van quality time met mijn gezin, karaoke- avonden met mijn vrienden en het hebben van een échte, duurzame connectie met de mensen om mij heen.

 

''Vrienden zijn familieleden die je zélf uitkiest. Ik omring mij graag met mensen die mij laten bloeien en waar ik iets van kan leren.''

Wat maakt mij anders dan de rest ↴

 

De combinatie mediation en coaching met psychotherapie maakt mijn begeleiding uniek. Mijn aanbod is compleet, zodat je bij uitbreiding of wisseling van begeleiding niet hoeft uit te wijken naar een andere professional. 

 

Steunfiguur mee? Geen probleem. Issues op het werk? Ik help je. Wil je jouw partner bij de coaching betrekking? Mijn werkwijze heeft een bijzonder positief effect op koppels... 

 

Laten we even één ding voorop stellen: ik ken de rest niet. Ik weet enkel wat ík kan inzetten om jou verder op weg te helpen en daar is soms meer voor nodig dan enkel basic coaching. 

 

 

Tools en andere nodige essentials of specialisten zet ik in om je van de één naar de andere plek te laten bewegen. Dit doe je zelf, ik draag je niet! Gesprekstechnieken en verschillende benaderingen pas ik toe om je 'nieuw' inzicht en perspectief te bieden. Perspectief wat rationeel is. Iets wat 'nieuwe' oplossingsmogelijkheden biedt. ''Input vanuit mediation, psychotherapie en coaching maakt mijn begeleiding uniek en compleet.''


Hoezó mediation, therapie en coaching met RET?

 

 

Mediation en coaching heeft veel weg van elkaar, hiernaast sluit het één goed aan op het ander. Conflicten met andere of innerlijke conflicten spelen bijna altijd een rol, een conflict 'oplossing' is dan ook vaak wel gewenst. In mediation en coaching trajecten maakt de input van cognitieve gedragstherapie aangaande rationele effectiviteit, een wezenlijk groot verschil. Het leert partijen en cliënten het concept van diverse perspectieven beter te begrijpen en hun eigen gedachten of perceptie over een bepaalde situatie onder de loep te nemen. Klopt het wel? Is dat wel zo? Kan ik onveranderlijke situaties aanvaarden en betekenis geven, zodat ik verder kan. Zodat wij verder kunnen, op een manier dat 'het' wél werkt. 

 

RET heeft in deze context twee betekenissen: Rationeel Emotieve gedrags- Therapie, waarop de Rationeel Effectiviteits- Training is gebaseerd. De toepassing van de therapie of de training gebeurt heel subtiel, sommige partijen of cliënten hebben niet in de gaten dat deze cognitieve gedragstherapie of training onderdeel is van de mediation of coaching. Andere partijen of cliënten kiezen specifiek voor mij in de rol van mediator, therapeut of coach vanwege de toepassing van psychotherapie. Werken met RET tijdens mijn trajecten, in combinatie met mijn opleiding en ervaring, maakt grote impact. Enkel door een klein verschil toe te passen in de redelijk standaard werkwijze. Lees hier wat ervaringen en vraag hier een offerte aan!

 

''Dat 'kleine' verschil tussen het standaard en ik, maakt grote impact!''

 

 

Per februari 2023 werkt ik niet deeltijd, maar voltijd vanuit mijn praktijk en dit vind ik super spannend. Zie ik jou bij mij? ''Zou best kunnen!'' 
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.