gezinsCoaching: kinderCoaching en ouderCoaching

Gepubliceerd op 17 april 2023 om 19:00


Kunnen jonge kinderen rationeel denken?

Niet zonder jou hulp! Jonge kinderen en jongvolwassenen hebben hier begeleiding bij nodig: van een volwassenen die dat wel kan. Dus bij een aanvraag voor kinderCoaching ga ik ook aan de slag met de ouders of opvoeders: ouderCoaching.
Mijn manier van gezinsCoaching is gericht op rationele effectiviteit: denken en doen. Deze weg in coaching is gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie RET, een vorm psychotherapie die zich uitstekend leent voor gezinsproblematiek: bijv. disharmonie in de opvoeding.

 

Weet dit. Het niet alleen het kind wat gecoacht 'moet' worden. Hoewel het wél vaak het kind is wat probleemgedrag vertoont, kunnen de overtuigingen van de ouders of verzorgers ook de oorzaak zijn van dat gedrag. En het gedrag over het algemeen. Dat van jezelf en van jouw kind. Vaak houden deze overtuigingen het probleemgedrag in stand.

gezinsCoaching: kinderCoaching én ouderCoaching!

 

Wil jij meer weten over gezinsCoaching: kinderCoaching en ouderCoaching? Lees dan even verder ...Natuurlijk doe jij je best! Kom op, zeg! Jij bent een top (stief)ouder.

 

Toch lukt het je niet om de harmonie te bewaren, er is elke keer wel 'iets'. En deze consistente disharmonie slaat door in de relatie die je hebt met je partner. Ruzie om de kinderen. Praten over de kinderen. Discussies over de opvoeding of problemen op school. Waar staan jullie, in dit verhaal?

 

Kijk, het kan best logisch zijn dat je niet precies ziet wat er aan de hand is. Je staat er middenin, bovenop of er wordt over je heengelopen. En vanaf een afstandje de situatie bekijken, kan nogal lastig zijn in jouw rol. De kwestie zien, als of je een film bekijkt. Stap er even uit, doe eens als of je niet meedoet. Zwitserland, heel even maar. Misschien kom je dan tot de kern, misschien zie je de patronen? 

 

Of je schakelt een gezinsCoach in: deze fungeert als kinderCoach en ouderCoach. Ik bén Zwitserland en bekijk systemisch naar het hele (stief)gezin: de rolverdeling, de dynamiek, de communicatie, de overtuigingen en de consequentie. Als cognitieve gedragstherapeut zet ik diverse therapeutische tools in afgestemd op het kind en de ouder/verzorger. Disharmonie in de gezinssituatie leent zich perfect voor mijn specialisatie RET. Dit is een vorm psychotherapie welke zich richt op cognitie en gedrag: denken en doen. Of had ik dat al gezegd? 

 

Bel mij, wanneer je klaar bent voor verandering!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.